Първо преживяване на рали шофиране

Ралито не е просто спорт, а необикновен талант на шофьор, което го прави още по-вълнуващо и приключенско. Има десетки известни пилоти, които никога не са виждали рали кола, преди да скочат в тази отборна игра. Да, това може да изглежда изненадващо, но е истина. Днешните най-известни рали звезди започнаха като начинаещи пилоти точно като вас. Ако искате да се насладите на карането и да получите удоволствие от него, тогава трябва да го карате сами.

Когато сте в движение и сте готови да започнете ……

Преди да сте готови да се впуснете в приключенско каране, от решаващо значение е да се запознаете с някои усъвършенствани техники за езда. Първият път, когато сте в рали кола сами, може да се почувствате нервни или дори объркани. Можете да прокарвате пръсти през косата си отново и отново, но това няма да ви помогне да намалите вълнението във вас. Отначало акцентът ви ще бъде мек и вие бавно започвате да мърморите думите, гледайки грубата и страшна повърхност, където трябва да ускорите.

Ако решите да карате рали в гората за първи път, със сигурност ще ви хрумнат странни мисли, но кой знае, първото ви шофиране може да ви накара да поведете, сякаш имаме пилоти от специална Гран При във Формула 1. Въпреки че може би сте виждали снимки в списания или понякога сте виждали рали пилоти по телевизията, не можете да почувствате забавлението, освен ако не го откриете сами. С най-добрите си обувки и костюм за езда и ярък шлем ще се сблъскате със страх за първи път, но това може да бъде победата за цял живот, която може да ви отведе до нови висоти в света на рали.

Поставяне на ръчна скоростна кутия

Най-смешното в ралито е, че не знаеш накъде вървиш, защото повърхността е много грапава. Ето защо; тази форма за езда е свързана с тестване на вашите навигационни умения и стратегии за отчитане на времето. Въпреки че опознаете скоростната кутия и имате кратък предполет, преди да се движите, никога нямате шанс да влезете на четвърта предавка и тук започва забавлението. Често воланът изскача от ръцете ви, но трябва да боравите с колата много внимателно, а това можете да направите само ако овладеете уменията си. През по-голямата част от пътя с големи неравности дръжте очите си затворени и това е напълно нормално.

Шофирането може да ви изглежда обезсърчително за първи път, но когато завършите първото си рали, изживяването си заслужава. Шофирането на рали автомобили и участието в рали шампионати се забавляват и единственият начин да им се насладите е да ги преместите сами. Затова отидете до рали автомобил и се уверете сами колко вълнуваща може да бъде това шофиране.

Rajkumar Jonnala работи за Adrenalin, водещите онлайн доставчици в Австралия на уникални идеи за подаръци, включително неща за правене в Мелбърн, подаръци за Деня на бащата, коледни подаръци, рали шофиране, рали шофиране.