Искате ли да имате предизвикателна езда? Опитайте рали шофиране за забавление и вълнение!

Моторният спорт, известен като рали шофиране, най-вероятно е започнал през 1911 г. на първото рали Монте Карло. През 1894 г. терминът рали всъщност е започнал на състезанията с безконни карета в Париж. Тогава журито определяше победителите според докладите на наблюдатели. Тези наблюдатели се возиха в колите до рали пилотите и дадоха мнението си кой е най-добрият пилот с най-добре работеща кола в този конкретен ден. Рали спортът доведе до състезания от един град в друг във Франция и по-късно в други европейски страни. Те не се състезават директно помежду си, но вместо това имат свои собствени начални времена, чрез които могат да се състезават със собствените си времена между всяка точка. На наблюдателя или пътника е възложена задачата да следи времето, пробега,

Бързината и постоянството дават на рали пилотите предимството, необходимо за победа

В рали състезанията всичко е да бъдете последователни и да правите добри времена между контролните точки. Въпреки че скоростта определено е жизненоважна за спечелването на рали състезанието от точка А до точка Б, коефициентът на последователност се включва при измерване на цялостното пътуване. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид, особено по отношение на типа на пътя, условията и времето. Някои шофьори просто контролират колата си по-добре по чакълести пътища от други и това често идва с практика и опит.

Вземете уроци по шофиране, преди да скочите в битката!

Проверете онлайн или в телефонните указатели за автошколи, които се грижат за рали шофьори и ще откриете, че са налични почти навсякъде. Инструкторите обикновено са самите опитни състезатели, като работата по инструктажа се счита за тяхна „дневна работа“, оставяйки уикендите свободни за страстта им, която е състезанието по рали шофиране. Потърсете инструктор, който е познат и опитен, ако е възможно и той или тя най-вероятно ще ви даде повече от стойността на парите ви, когато споделят опита си със своите ученици.

Карайте бързо, но поддържайте хладно под налягане

Състезателното шофиране, независимо дали става дума за състезания в стил Гран при, драг състезания, спринт автомобилни състезания, състезания тип NASCAR, състезания по черна или овална писта или рали състезания е форма на състезание за издръжливост както за водач, така и за превозно средство. Рали пилотите имат допълнителното предимство на наблюдател или партньор, който помага, като следи напредъка по време на трасето. Съвременните автомобили са далеч по-безопасни от предишните модели и шофьорите, които са преминали курсове по безопасно шофиране и са научили правилата, ще имат много по-голяма вероятност да завършат състезания, без да наранят себе си или своите автомобили.

Педалът до метала може да не е достатъчен за победа

Най-често се провеждат рали състезания да имаш нахалство да караш с висока скорост по пътищата, които може да не се считат за най-безопасните. Шофьорите, които мислят напред и могат да вземат решения за части от секундата, използвайки светкавични бързи рефлекси, са тези, които ще спечелят трасето. Упражнявайте се на контролирани писти, преди да се опитате да се състезавате другаде и ще научите колко е важно да се запознаете с трасето, на което планирате да се състезавате. Рали шофирането е забавен и силно състезателен спорт, който набира постоянно популярност и това е така, защото е вълнуващо за публиката, както и за участниците, така че нека да остане така!